Deo volente Bnr.001

Harm Kiefte en zus Hennie zijn al heel vroegtijdig bij dit bijzondere project betrokken. Hierdoor is een perfecte voorbereiding mogelijk en kan alles tijdig geprefabiceerd worden. Tijdens de cascobouw in Polen zijn ze er al begonnen met de isolatie en geluidskasten zodat na aankomst van het schip in Urk direct met timmeren kon worden begonnen. Heel de betimmering wordt uitgevoerd met sandwichpanelen die geheel pasklaar naar boord gaan. Alles ook de meubelen zijn op maat voorbereid zodat aan boord nauwelijks sprake
is van betimmeren maar meer van monteren waardoor het mogelijk is een dergelijk groot project in korte tijd te klaren. De kleuren van betimmering, meubels en stoffering zijn geheel op elkaar afgestemd.


Waardoor er een heel smaakvol geheel ontstaat terwijl het duidelijk ingericht is voor functioneel en weinig onderhoud vergend gebruik. De 'Deo Volente'telt 7 verdiepingen in het slanke hoge dekhuis wat bijzondere eisen stelt om economisch met deze ruimte om te gaan. Sandwichpanelen hebben het grote voordeel dat ze geheel zelfdragend zijn waardoor ze eenvoudig zijn aan te brengen en een zeer hoge dempende werking hebben. Na de proefvaart bleek dat zelfs de certificerende instanties verwonderd waren van de stilte aan boord terwijl het schip toch met 90 knopen ruim 35 km/uur over zee vloog.